Uppgraderar inom kort till en bordsvagn

Jag arbetar på ett läkemedelsbolag sen ett par år. Har ansvaret för cafeterian som ligger vid personalrestaurangen. Vi har mycket beställningar till olika avdelningar i byggnaden. Det flesta beställningarna hämtar personalen upp själva. När det är lite större beställningar till ett möte eller konferens så kör vi ut varorna till beställaren.

VI har haft en rullvagn i många år, den funkar okej när man ska köra ut mindre beställningar. Min kollega Synnöve tipsade mig nyligen om bordsvagnar. En bordsvagn ser nästan ut precis som en rullvagn, skillnaden är att den är smidigare att köra lite längre avstånd. Du har även ett praktiskt handtag på bordsvagnen, den påminner lite om en kundvagn, fast utan galler på sidorna. Överlag ser bordsvagnen ut att vara mer praktisk än vår nuvarande rullvagn.

Jag har googlat efter bordsvagn och ser att den är mer smidig, vi kommer definitivt köpa in en den kommande tiden.

Du kanske undrar vad folk brukar beställa från cafeterian? Vi säljer mest kaffe och kanelbullar. Efter kanelbullar säljs det mycket småfrallor. Vi bakar bröd och bullar själva tidigt på morgonen. Övriga kakor beställer vi in och har nedfrysta fram tills vi öppnar.

Störst rusning i cafeterian är det vid 10.00 och 15.00 samt under lunchen. Vi säljer för ungefär 10 000 kr/dagen. Cafeterian är öppen varje vardag mellan 07:30 – 16.30. På helgerna har vi stängt. Vi ansvarar även för ett par varuautomater som säljer dricka, godis och frukt.

Vi märker av hälsotrenden, det säljs mindre ”vanligt” godis och istället är det proteinbars och sportdrycker som står för en större del av försäljningen i varuautomaterna. I caféet är det inte så stor skillnad förutom att det säljs lite mer sallader och mindre läskedrycker med socker. Jag äter hellre riktigt socker än konstgjorda produkter. Tror inte det påverkar i större utsträckning om du äter lite socker då och då